Caffe Amphora, Pale

Caffe Amphora na Palah je odličen kraj za vsakogar, ki obožuje dobro kavico in okusno hrano. S Tomažem sva se sem prav vsak dan odpravila na zajtrk, saj se je vrhunski in kvalitetni hrana, ki jo tukaj strežejo težko upreti, sploh pa po za nas Slovence, tako ugodnih cenah. Ker sva morala vsako jutro tudi delati, sva tudi s tem razlogom izbrala Amphoro, saj imajo za svoje goste na voljo dobro brezžično internetno povezavo, lastnik pa nama je dovolil tudi da sva se z računalnikom priklopila na elektriko, če je bilo o potrebno. Prvič naju je sem pripeljal najin prijatelj, gospod Miro, ki pozna tudi lastnika gospoda Ogita, ki je zelo prijeten moški, zgovoren, prijazen in naju je vsak dan prišel pozdravit k mizi, saj so po večini Bosanci ponosni, če se lahko pohvalijo s slovenskimi gosti. 

Amphora

Caffe Amphora od zunaj

Sama sicer redko pijem kavo, ampak tukaj moj “latte macchiatto” tako dobro pripravijo, da se ji nisem mogla upreti. Sicer pa imajo na menijo, kot sem že omenila, precej širok spekter jedi. Jajca z domačim narezkom, razne omlete z dodatki, palačinke, kar je vse super za zajtrk. Potem pa so tu še testenine, rižote, pleskavice in celo pice ter odlične sveže solate, ki so izjemno okusne. Sama sem pri izbiri solat precej zahevna, saj imam rada da je solata lepo narezana, sveža in hrustljava, kar je tu vsekakor bila in moram reči da se po kvaliteti pripravljene hrane Amphora lahko kosa z vsemi slovenskimi ponudniki tašknih jedi.

Amphora

Odlična Caprese solata v Amphori

Poleg glavnih jedi imajo na izbiro tudi super-mamljivo ponudbo tortic in drugih sladic, ki vabijo iz vitrine pri šanku, kar je tudi razlog, da sem se večino časa zadrževala zunaj, saj bi ob preveč pogledih na vitrino s sladkimi dobrotami popustila in pojedla vse kar lahko:) Kavarna je zelo priljubljeno zbirališče mladih, saj je moderno urejena, ima prostorno teraso in ponudbo, ki jo mladi pač obožujejo. Lokal je res lepo urejen in čist, toaletni prostori lepo dišijo in so lahko za vzor čistoče drugim gostinskim lokalom. V notranjosti imajo tudi velik, lep akvarij, ki daje izgledu prostora še dodatno piko na i. Kavarna ima v notranjosti veliko prostora in s prostorno urejenim pohištvom nudi tudi dovolj prostora za sestanke, saj je zaradi ločenih prostorov, diskretnost zagotovljena. Kot dokaz da se lastnik res trudi pridobiti, obdržati in redno ustreči svojim strankam, pa priča tudi to, da lahko iz Amphore naročite brezplačno dostavo hrane kamorkoli na Palah. In res je kavarna med domačini priljubljena, saj se nikoli ne zgodi da bi naleteli na vsaj približno prazen lokal. Toplo ga priporočam. 

Kategorija: Jahorina
Oznake:,
Komentarji: Ni komentarjev

Ocenite to stran